Logistiek van seizoenproducten: een strijd tegen de klok

Logistiek van seizoenproducten: een strijd tegen de klok

Een optimaal georganiseerde logistiek van seizoensproducten is een belangrijke troef van DistriMedia.Hierbij vinden we het belangrijk om op tijd en kostefficiënt te leveren en we merken dat onze opdrachtgevers en hun afnemers dit waarderen.

Immers, seizoenseffecten vergen een extra dosis flexibiliteit op het vlak van planning van logistieke middelen en mankracht. De kwaliteit van het werk moet even hoogstaand zijn als in de reguliere periode, de foutmarge even klein.

De grote(re) volumes en grotere diversiteit aan klanten zijn voor DistriMedia geen obstakel om toch alle goederen tijdig op ieder winkelpunt te krijgen, en dit over heel Europa.

Een mooi voorbeeld van hoe flexibel DistriMedia kan zijn op het vlak van capaciteit en resources betreft schoolartikelen.

Zo verzorgen wij de Europese distributie voor schoolartikelen van Lannoo Graphics. Producten onder licentie zoals Smiley, Stars Wars, Me to You en het label Quattro Colori worden tijdig en correct bij onze klanten en verdelers aangeleverd in de maanden mei/juni. Begin juli kan je dus de nieuwe schoolspullen in de winkels reeds aantreffen.

In onderling overleg met onze opdrachtgever nemen we reeds een aantal weken vooraf de nodige maatregelen om de goederen op een vlotte manier binnen te halen.

Een aantal voorbeelden die onze attente en flexibele aanpak illustreren:

  • Pallets voor grote afnemers worden onmiddellijk in specifieke zones gezet
  • Door een goede planning zijn we in staat om gemiddeld 3 containers per dag te lossen naast de gewone activiteiten.
  • De goederen worden onmiddellijk op pallets geplaatst volgens de vereisten van de eindklant. Dit betekent een flinke tijdswinst bij het klaarzetten van de orders.
  • Goederen kunnen zowel op outer-, inner- en stukpicking gescand worden. De foutenmarge op aantal/referentie zijn hierdoor beperkt.
  • Er is een dagelijkse opvolging van de uitgaande goederen. Door onze 3-3-3 aanpak zijn we eveneens in staat om extra capaciteit hier extra capaciteit aan toe te voegen.
  • Onvoorziene omstandigheden zoals een foute verpakking, foute prijs op het product worden door DistriMedia aangepakt en verzendklaar gemaakt volgens de eisen van de klant.

DistriMedia

Meulebeeksesteenweg nr 20 - 8700 Tielt

© Copyright 2017 - 2019

All rights reserved.