3 nieuwe gratis fulfilment tips

aandachtsvinger>Tip 1 – Reken een offerte samen door en simuleer verandering.

U krijgt van uw toekomstige fulfilment partner een offerte in PDF formaat en maakt veronderstellingen over de kostdrivers (aantal items, aantal picks of orderlijnen, …). Begrijpt u echter deze termen en heeft u zicht op de totale logistieke kost? Vul samen een excel file in met de aantallen en het tarief. Zo weet u als een ‘pick’ gelijk staat met een ‘orderlijn’ of een ‘order’. U ziet of er bij inslag een prijs per artikel of per pallet te betalen is (of beide) en begrijpt de impact op het totale budget. De zeer goedkope tarieven om een flyer toe te voegen of een sticker te kleven, blijken dan amper een paar procenten van de totale kost. Simuleer ook de impact van een omzetstijging of -daling. Worden de vaste kosten niet te hoog of profiteert u voldoende van extra volumes ? Halveer of verdubbel eens uw aantallen in de simulatie van de webshop logistiek.  

>Tip 2 – Bespreek de inslag van goederen

De ontvangst in een warehouse is cruciaal. Slecht geïdentificeerde, beschadigde of verkeerd ingeslagen goederen, geven vroeg of laat problemen. Vraag door op de ingangscontrole en de bijhorende borging en informatiestroom. Is er bijvoorbeeld een quarantaine zone waar goederen wachten op uw goedkeuring vóór finale inslag? Misschien wil u voorbeelden of samples ontvangen vooraleer de items vrij te geven voor verkoop. Dit proces is liefst geautomatiseerd en instelbaar per leverancier. Maak een lijst met gewenste specifieke controles zoals >> Geldige en scanbare barcode >> Geldige houdbaarheidsdatum >> Alle nodige attesten aanwezig Bespreek en onderhandel over de prijs van uw wensen. Vergelijk wel de directe inslagkost met mogelijke kosten en problemen die u later in het proces krijgt als de goederen foutief werden ingeslagen.  

>Tip 3 – Bezoek het warehouse van uw toekomstige logistieke partner

Dit is geen herhaling uit een vorig artikel maar nogmaals hameren op de dezelfde nagel : bezoek uw partner. Kijk deze keer naar de orde en netheid. Het is evident dat de opslag van zakken boomschors niet dezelfde eisen stelt als de opslag van medicijnen maar kijk eens in de ‘vergeten’ hoeken. Slingert er vuil rond ? Ligt er stof op de rekken ? Werken alle lichten ? Een goede graadmeter blijkt een ‘sanitair bezoek’ want nette toiletten zijn een basisvereiste. Vraag na wat het afval gebeurt en hoe dit verzameld en afgevoerd wordt. Voelt u zich veilig in het magazijn ? Rijden heftrucks en palletstapelaars voorzichtig of bevindt u zich op een Formule1 circuit? Dit zegt iets over de zorg voor uw goederen en de beheersing van de processen. Medewerkers dragen trouwens minimaal veiligheidsschoenen. Tenslotte zoekt u nog eens naar brandblussers en nooddeuren, ze moeten vlot bereikbaar en toegankelijk zijn.   DistriMedia realiseert samen met u bovenstaande tips. Doe een beroep op onze expertise, ongeacht de fase van uw webshop project. Bel of mail ons via https://www.distrimedia.be/nl/contact/ voor uw webshop logistiek.