Wanneer is het interessant om mijn webshop fulfilment uit te besteden?

Er zijn verschillende redenen waarom een (e-commerce)bedrijf beslist om hun logistiek uit te besteden:

Focus op de kernactiviteit
Door uw fulfilment uit te besteden, kan u zich concentreren op de kernactiviteiten, in plaats van logistieke uitdagingen.

Capaciteitsbeperkingen
Wanneer uw eigen magazijn of opslagruimte te klein wordt door de groei van het aantal bestellingen of een toename van het aantal referenties, dan is het uitbesteden van fulfilment een oplossing. Een bezetting van 80 – 90% van uw magazijn is vaak een signaal om uit te breiden.

Kosten
Het uitbesteden van uw fulfilment aan een gespecialiseerde dienstverlener is vaak goedkoper dan het zelf te doen. Controleer ook goed de ‘verborgen’ kosten wanneer u begint te vergelijken. Bijvoorbeeld de kosten gepaard aan wettelijke verplichtingen, administratie (van inkoopfacturen) en verloren tijd aan (transport)klachten.

Toegang tot geavanceerde technologie
Fulfilmentbedrijven beschikken vaak over geavanceerde technologieën, zoals automatisering en data-analyse. Automatisering maakt fulfilment handelingen kostenefficiënt, maar kan ook belemmerend werken. Wanneer u specifieke eisen heeft zoals bijvoorbeeld producten met ‘afwijkende’ afmetingen, dan contacteert u misschien beter eerst logistieke ondernemingen die daarvoor de nodige expertise hebben.

Flexibiliteit en schaalbaarheid
Wat als je activiteiten verdubbelen? In zulke gevallen kan een degelijke logistiek partij die zonder problemen aanpakken en wellicht kan je dan ook nog genieten van een ‘volumekorting’.
In het algemeen is het uitbesteden van fulfilment aan een specialistische dienstverlener het meest interessant wanneer een bedrijf zich wil richten op groei en verkoop en niet wil worden beperkt door logistieke uitdagingen of vast omliggende kosten.

Door uw logistiek uit te besteden, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en groei van uw e-commercebedrijf.

 • Een professioneel e-fulfilment bedrijf heeft de infrastructuur, middelen en ervaring om efficiënt en snel orders te verwerken.
 • Uitbesteding van logistiek kan leiden tot kostenbesparingen omdat u niet hoeft te investeren in opslag, verzending en personeel.
 • Uitbesteding kan ook leiden tot een betere klanttevredenheid doordat de verzending snel en efficiënt verloopt.
 • Een e-fulfilment bedrijf kan ook waardevolle data verzamelen en analyseren om uw verkoop te optimaliseren.
 • Uitbesteding van logistiek kan ook toegang geven tot wereldwijde verzending en verkoopmogelijkheden.
 • Door logistiek uit te besteden aan een professioneel bedrijf, bent u verzekerd van een hoge servicegraad en een betrouwbare levering.
 • Een e-fulfilment bedrijf kan ook zorgen voor retourenbeheer en klantenservice, waardoor u zich niet hoeft te bekommeren om deze aspecten van uw business.
 • Uitbesteding van logistiek kan uw bedrijf flexibiliteit bieden om te groeien en te schalen wanneer uw business groeit.
 • Een e-fulfilment bedrijf kan ook zorgen voor een beter risicobeheer en een efficiëntere planning voor uw verzendingen.

DistriMedia is de perfecte partner voor uw e-commerce logistieke uitdagingen. Als een gespecialiseerd e-fulfilment bedrijf met sites in Tielt en Temse en deel van de Uitgeverij Lannoo Groep, bieden wij u de infrastructuur, middelen en ervaring om efficiënt en snel uw orders te verwerken. Door uw logistiek aan ons uit te besteden, kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en groei van uw e-commercebedrijf.

 • Wij garanderen een professionele service met een hoge servicegraad en betrouwbare levering.
 • Onze expertise in retourenbeheer en klantenservice zal uw zorgen wegnemen.
 • Met onze data analyse kunnen wij u helpen uw verkoop te optimaliseren.
 • Wij bieden u ook toegang tot wereldwijde verzending en verkoopmogelijkheden.

Kortom, DistriMedia biedt u de flexibiliteit om te groeien en te schalen wanneer uw business groeit, dus neem gerust contact op via deze website voor meer informatie over onze diensten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Direct een offerte
close slider

Offerte