Zijn er specifieke vereisten voor internationale zendingen?

Internationale zendingen kennen veel specifieke vereisten. Enkele belangrijke vindt u hieronder.

Douaneformaliteiten:
Bij het versturen van goederen naar het buitenland moet u douaneformaliteiten vervullen. Dit kan inhouden dat er douanedocumenten en -verklaringen in te vullen zijn en dat er invoerbelastingen en douanerechten moeten worden betaald.

TIP : Bespreek met uw logistieke dienstverlener de mogelijkheden van een “Bonded warehouse” en ga na hoeveel informatie u elektronisch kan uitwisselen.

HS-codes
Het is belangrijk om de juiste Harmonized System (HS) codes te gebruiken bij het verzenden naar het buitenland. Deze HS-codes volgen een wereldwijde standaard voor het classificeren van goederen. Het gebruik van de juiste HS-code is belangrijk en bepaalt welke regelgeving en importtarieven van toepassing zijn op de zending.

Verpakking en labeling
Internationale zendingen moeten worden verpakt en geëtiketteerd volgens de internationale normen. Dit omvat de juiste verzenddocumenten, etiketten en markeringen op de verpakking om ervoor te zorgen dat de zending correct wordt verwerkt en afgeleverd.

Verzekering:
Bij internationale zendingen is het aan te raden om een verzekering af te sluiten om de goederen te beschermen tegen verlies of schade tijdens het transport.

Land-specifieke vereisten:
Elk land heeft zijn eigen vereisten voor de invoer van goederen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze vereisten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Direct een offerte
close slider

Offerte